Seminarium Upowszechnianie dobrych praktyk w farmerskiej produkcji sera

Zaproszenie

Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej, Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, Stowarzyszenie „Serowarzy Rodzinni” zapraszają na seminarium skierowane do przetwórców mleka – producentów farmerskich, doradców rolniczych, Lokalnych Grup Działania i organizacji pozarządowych.

 

„Upowszechnianie dobrych praktyk w farmerskiej produkcji sera”

Seminarium odbędzie się 3 października 2017 roku

w Dolnośląskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu, ul. Zwycięska 8,

w godz. 10:00 – 13:00

Program:

10:15  Rejestracja uczestników

10:15 - 10:25   Powitanie, przedstawienie założeń operacji „Upowszechnianie dobrych praktyk w farmerskiej produkcji sera”

10:25 - 11:10   Przedstawienie idei i zasad korzystania z "Poradnika Dobrych Praktyk Higienicznych wytwarzania serów i innych produktów mleczarskich w farmerskim przetwórstwie mleka"dr inż. Mirosław Sienkiewicz, autor Poradnika, wiceprzewodniczący Europejskiej Sieci Farmerskich i Rzemieślniczych Producentów Serów i Innych Produktów Mleczarskich, firma Agrovis

11:10 - 11.30   Dobre praktyki w prowadzeniu farmerskiej serowarni – Grzegorz Łuczak, praktyk serowarski

11:30 - 11.45   Przetwórstwo w gospodarstwie rolnym a Rolniczy Handel Detaliczny – Izabella Byszewska, Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego

11:45 - 12:30   Pytania i dyskusja

12:30 - 13:00   Obiad

Uwaga! Wszyscy uczestnicy seminarium otrzymają bezpłatnie "Poradnik Dobrych Praktyk Higienicznych wytwarzania serów i innych produktów mleczarskich w farmerskim przetwórstwie mleka" 

Udział w seminarium wyłącznie po wcześniejszym zgłoszeniu mailowym lub telefonicznym do dnia 25.09.2017:

Sekretariat DODR, sekretariat@dodr.pl, tel. 71 339 86 56

Grażyna Norbert, grazyna.norbert@dodr.pl, tel. 71 339 80 21,22 wew. 143

 

lub efrwp@efrwp.com.pl; izba@produktyregionalne.pl

 

Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.