SIR - Punkt informacyjny podczas wojewódzkiego etapu ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” w Pasażu Grunwaldzkim we Wrocławiu

W sobotę 20 sierpnia w Pasażu Grunwaldzkim we Wrocławiu odbył się finał wojewódzkiego etapu ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” Organizatorami wydarzenia był Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu, Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego, Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego w Warszawie oraz Pasaż Grunwaldzki we Wrocławiu. Konkurs był doskonałą okazją do   zorganizowania punktu informacyjnego Sieci na rzecz innowacji dla rolnictwa i na obszarach wiejskich. Uczestniczący w imprezie producenci produktów regionalnych i tradycyjnych, właściciele gospodarstw agroturystycznych, restauratorzy, rolnicy oraz odwiedzający w tym dniu Pasaż mieszkańcy aglomeracji wrocławskiej mogli dowiedzieć się czym jest Sieć, jakie są jej cele, zadania i w jaki sposób można do niej przystąpić. Pracownik Ośrodka wykonujący zadania na rzecz SIR informował zainteresowanych o zrealizowanych i planowanych do realizacji zadaniach, zachęcał do zapoznania się z korzyściami uczestnictwa w Sieci. Bezpośrednia promocja Sieci spotkała się z ogromnym zainteresowaniem.  

 

Izabela Michniewicz
DODR we Wrocławiu