SIR - Punkt informacyjny podczas Forum Tradycji w Kudowie Zdrój

Tematem przewodnim zorganizowanego przez Miasto Kudowa Zdrój oraz Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu Forum Tradycji w Kudowie Zdrój były potrawy z gęsiny oraz wołowiny. Ich smak podkreślały piwa z domowych browarów.

W dniach 9-11 września na deskach Teatru pod Blachą w zabytkowym Parku Zdrojowym w Kudowie Zdroju swój repertuar prezentowały także zespoły ludowe z Dolnego Śląska.

Uczestnicy imprezy mogli skosztować wołowiny oraz gęsiny przyrządzanej przez szefów kuchni na ogromnej plenerowej patelni, a także sprawdzić swoją wiedzę i umiejętności kulinarne podczas konkursów i warsztatów. Trzydniowe Forum było doskonałą okazją do promocji Sieci na rzecz innowacji dla rolnictwa i na obszarach wiejskich. Uczestniczący w imprezie producenci produktów regionalnych i tradycyjnych, właściciele gospodarstw agroturystycznych, restauratorzy, rolnicy oraz odwiedzający w tym dniu Park Zdrojowy mieszkańcy Kudowy Zdrój mogli dowiedzieć się czym jest Sieć, jakie są jej cele, zadania i w jaki sposób można do niej przystąpić. Pracownik Ośrodka wykonujący zadania na rzecz SIR informował zainteresowanych o zrealizowanych i planowanych do realizacji zadaniach, zachęcał do zapoznania się z korzyściami uczestnictwa w Sieci. Bezpośrednia promocja Sieci spotkała się z ogromnym zainteresowaniem.  

 

Izabela Michniewicz
DODR we Wrocławiu