Wielkie SER-wowanie

Druga edycja „Wielkiego SER-wowania” jest organizowana przez Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego z siedzibą we Wrocławiu, we współpracy ze Stowarzyszeniem Serowarów Farmerskich i Zagrodowych.

Celem imprezy jest wspieranie rozwoju serowarstwa, podnoszenie poziomu wiedzy i umiejętności dotyczących lokalnego przetwórstwa, a także zachęcanie do tworzenia partnerstw realizujących przedsięwzięcia w zakresie produkcji oraz promocji, certyfikacji i wprowadzania do obrotu regionalnej żywności wysokiej jakości. To także wymiana wiedzy, umiejętności oraz dobrych praktyk pomiędzy podmiotami zainteresowanymi wdrażaniem innowacyjnych rozwiązań w rolnictwie i na obszarach wiejskich. I na koniec – wskazanie konsumentom bezpośredniego źródła sprzedaży produktów z gospodarstwa rolnego i małego przetwórstwa oraz innych usług i artykułów od rolników na stoiskach podczas Targów SERA.

Wydarzenie składa się z trzech form i obejmuje:

  • konferencję naukowo-szkoleniową – w piątek 9 października 2020 r.,
  • szkolenie w sobotę – 10 października 2020 r.,
  • Targi SERA – w niedzielę 11 października 2020 r.

W szkoleniu i konferencji wezmą osoby związane zawodowo z wytwarzaniem serów i innych produktów w gospodarstwach rodzinnych lub te, które są zainteresowane rozwojem w tej branży. Grupą docelową targów są wszyscy zainteresowani tematyką lokalnie wytwarzanej żywności, rozwojem obszarów wiejskich i zakupem lokalnych produktów.

Formularze rejestracyjne są dostępne na stronie www.serowarzy.pl

Informacji udziela: kierownik Działu Rozwoju Obszarów Wiejskich Izabela Michniewicz, tel. 71 339 80 21 wew. 150, e-mail: izabela.michniewicz@dodr.pl

Pobierz:

Izabela Michniewicz DODR