III Ogólnopolski Festiwal Kulinarny Gęsina nie tylko na Świętego Marcina

Plenerowa patelnia, gęsina w wielu odsłonach, konkursy i pokazy – to tylko niektóre atrakcje Festiwalu Kulinarnego Gęsina nie tylko na Świętego Marcina.

Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu i Miasto Kudowa Zdrój oraz Stowarzyszenie Turystyki i Biznesu zapraszają do odwiedzenia w sobotę 4 lipca Parku Zdrojowego w Kudowie Zdroju.

W programie Festiwalu znajdzie się między innymi konkurs gastronomiczny na potrawy z gęsi owsianej przygotowane przez Koła Gospodyń Wiejskich, gospodarstwa agroturystyczne, rady sołeckie, stowarzyszenia działające na rzecz rozwoju obszarów wiejskich, restauracje z powiatu ząbkowickiego i kłodzkiego. Ponadto w programie degustacja gęsiny przyrządzonej na największej patelni plenerowej, konkursy, pokazy, występy zespołów ludowych, prezentacja dolnośląskich producentów i twórców rękodzieła.

Nadzór merytoryczny sprawuje Dział Przedsiębiorczości, Wiejskiego Gospodarstwa Domowego i Agroturystyki, DODR we Wrocławiu. Szczegółowych informacji w tym zakresie udziela Izabela Michniewicz, izabela.michniewicz@dodr.pl, tel. 71 339 80 21, wew. 152.


Izabela Michniewicz DODR we Wrocławiu