Nasz miesięcznik

Wydawnictwa

Katalog agroturystyczny

 

Zagrody Edukacyjne

 

 

KOZIA ŁĄKA

Właściciel: Bożena i Daniel Sokołowscy
Województwo: dolnośląskie
Powiat: Jelenia Góra
Gmina: Mysłakowice
Miejscowość: Łomnica
Ulica: Lipowa 3
Poczta: 58-508 Mysłakowice
Telefon: 608554571
Fax: -
Poczta elektroniczna: kozialaka@serylomnickie.pl
Strona internetowa: www.serylomnickie.pl 
Szerokość geograficzna: 50.8647
Długość geograficzna: 15.7961

Opis:

Można nas odwiedzić… Przyjmujemy grupy do 50 osób. (w okresie od wiosny do jesieni).



Program i czas pobytu w naszym gospodarstwie dostosowujemy do Waszego wieku, potrzeb i zainteresowań


Oferujemy :
◾zwiedzanie gospodarstwa;
◾karmienie kóz i sesje fotograficzne z ich udziałem;
◾konkursy (np. dojenia kóz, rysunkowy)
◾opowieści o nas, kozach i serach;
◾degustację serów i posiłków przyrządzonych na bazie sera koziego;
◾warsztaty i pokazy serowarskie;
◾gwarantujemy mile i ciekawie spędzony czas.



Zapraszamy!


Więcej informacji:

Prowadzone przez nas Gospodarstwo Ekologiczna “Kozia Łąka”, położone jest w pobliżu Jeleniej Góry, wśród pól i lasów, z przepięknym widokiem na Karkonosze i Śnieżkę. Wszystkie produkty z naszego gospodarstwa wytwarzane są w 100% zgodnie z naturą: nie stosujemy żadnych nawozów sztucznych ani pestycydów. Hodujemy kozy (obecnie stado liczy ok 100 sztuk), a z ich mleka produkujemy wyjątkowe sery. To nasze hobby, pasja i… ciężka praca.



W 2010 r. Ser Kozi Łomnicki został wpisany na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa, a podczas szczytu Partnerstwa Wschodniego, który odbył się w Warszawie w ramach pierwszej prezydencji Polski w Radzie Unii Europejskiej, Sery Łomnickie były podawane na stołach unijnych notabli i promowały polską kuchnię.


W 2013 r. zdobyliśmy aż dwa wyróżnienia: na Festiwalu Serów w Lidzbarku Warmińskim – za Rittę wędzoną oraz na Festiwalu Smaku w Grucznie – tytuł Smak Roku dla naszego Sir Grilla.


Zapraszamy do nas i do próbowania naszych serów!



Programy edukacyjne realizowane w gospodarstwie:

1. Hodowla kóz i wytwarzanie serów w gospodarstwie ekologicznym

2. Ekologia na co dzień

Galeria zdjęć
Zmodyfikowano: 03.03.2015